marcvandentweel.nl

Laatste nieuws!

Marc van den Tweel verlaat gemeenteraad Leusden, Carlos Genders wordt nieuwe fractievoorzitter VVD

Marc van den Tweel
Marc van den Tweel

De Leusdense fractievoorzitter van de VVD, Marc van den Tweel, heeft op 18 januari bekend gemaakt de gemeenteraad te gaan verlaten. Van den Tweel verlaat de raad vanwege zijn benoeming tot algemeen directeur van Natuurmonumenten.

 

“Natuurmonumenten is een vereniging met meer dan 730.000 leden. In de positie van algemeen directeur moet je de leden, met allerhande politieke voorkeuren, kunnen vertegenwoordigen, met politici van diverse snit spreken en vooral spreekbuis van de natuur zijn. Daar past geen uitgesproken politiek profiel bij.”, aldus Van den Tweel.

 

Van den Tweel zal opgevolgd worden door Carlos Genders. De huidige fractievoorzitter over Genders: “Carlos is intelligent, belezen, maatschappelijk betrokken en degelijk. Hij combineert als ingenieur, de wat hardere en zakelijke kant, met een grote mensgerichtheid en warmte. Ik heb alle vertrouwen in hem.”

 

Door het doorschuiven van Carlos Genders komt de Leusdense ondernemer Tom Wildenburg in de gemeenteraad. Hij is nu eerste reserve op de VVD-lijst en draait al op de achtergrond mee in de fractie.

Over Carlos Genders

Carlos Genders
Carlos Genders

Carlos Genders (1970), nu 10 jaar Leusdenaar, woont samen met Petra en hun twee jonge dochters Floor en Eline en een zwarte labrador, met veel plezier in het midden van de Eurowoningen. Is als fervent mountainbiker regelmatig in de bossen in de omgeving te vinden of op de weg op de racefiets. Hij kan enorm genieten van een goed glas wijn en lekker eten maar ook van live klassieke muziek, architectuur en kunst. Carlos is in Delft opgeleid tot civiel ingenieur en zet zijn kennis en ervaring bij Royal HaskoningDHV in om overheden advies te geven over optimaal beheer en onderhoud van bruggen en sluizen. Hij is actief lid van de VVD, eerst in het bestuur van de afdeling Leusden en na de verkiezingen in 2010 in de VVD-fractie van de gemeenteraad. Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn voor hem ijkpunten voor het bedrijven van liberale politiek. Carlos ziet het als zijn missie om vanuit die punten stevig in debat te gaan maar ook bruggen te bouwen met anderen, om vorm te geven aan de toekomst van Leusden.